Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Vain yksi empi Maw­so­nin kaavaa Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa – Lapin lii­tol­le esi­te­tään kaa­voi­tuk­sen kii­reh­ti­mis­tä

Rovaniemi kiirehtii Rajapalojen kaivoshanketta Rovaniemen ja Ylitornion rajalla.

Kaupunki esittää Lapin liitolle, että se käynnistää Rajapalojen kaivoshankkeen vaihemaakuntakaavoituksen. Vaihemaakunta on ollut tarkoitus uudistaa vasta 2026. Ylitornio on jo tehnyt samanlaisen esityksen jo aiemmin.

Mawson on jo käynnistänyt kaivoshankkeeseen liittyvän yva-prosessin pyytämällä ennakkoneuvottelua Lapin ely-keskuksen kanssa. Yhtiö toivoo, että ympäristövaikutusten arviointi etenee samaan aikaan kaavoituksen kanssa.

Vaihemaakuntakaavan hyväksyminen on edellytyksenä osayleiskaavan hyväksymiselle.

Rovaniemen kaupunginhallituksen maanantainen päätös oli muodollisesti yksimielinen. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Maria-Riitta Mällinen (sd.) esitti, ettei päätösehdotusta hyväksytä, koska päätöksessä tai esittelytekstissä ei huomioida kaivoksen sijoittumista Mustiaapa-Kaattasjärven Natura-alueelle tai sen välittömään läheisyyteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.