pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Uutta tietoa Mu­hok­sen suuren met­sä­pa­lon po­lii­si­tut­kin­nas­ta – syyt­tä­jä ei nos­ta­nut syyt­tei­tä ret­ki­nuo­tio­ta polt­ta­nei­ta vel­jek­siä vas­taan, pro­fes­so­ri moittii esi­tut­kin­taa

Syyttäjän ja Kalevan haastatteleman rikosoikeuden professorin mielestä poliisin ei olisi pitänyt kuulla epäiltyjä ilman, että heillä on lakimies avustajana.

Muhoksella toissakesänä roihunnutta valtavaa metsäpaloa ei tulla käsittelemään oikeudessa.

Poliisi tutki yli 250 hehtaaria metsää tuhonnutta tulipaloa yleisvaaran tuottamuksena ja epäili teosta kahta veljestä, mutta syyttäjä on päättänyt olla nostamatta syytteitä heitä vastaan.

Vastikään tehtyjen päätösten mukaan asiassa ei syyttäjän mielestä ole todennäköisiä syitä rikoksesta epäiltyjen henkilöiden syyllisyyden tueksi.

Retkinuotio edellisenä päivänä

Syyttämättäjättämispäätöksistä ilmenee, että rikoksesta epäillyt veljekset olivat retkeilleet alueella ja he sytyttivät siellä nuotion sunnuntaina 28. kesäkuuta.  Hätäkeskus antoi pelastuslaitokselle hälytyksen maastopalosta seuraavana päivänä eli maanantaina 29. kesäkuuta kello 13.03.

Useita päiviä roihunnut tulipalo aiheutti Muhoksella noin puolen miljoonan euron suuruiset vahingot kesällä 2020. Muhoksen kunnan lisäksi vahinkoja kärsi toistakymmentä yksityistä metsänomistajaa.
Useita päiviä roihunnut tulipalo aiheutti Muhoksella noin puolen miljoonan euron suuruiset vahingot kesällä 2020.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita