kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Uudet perunat ja ke­säi­nen ka­la­pöy­tä kut­su­vat her­kut­te­le­maan – arkinen lohi saa uutta särmää, kun siitä tekee vaik­ka­pa ja­pa­ni­lais­ta tatakia

Jos parsakauden avaus saa eurooppalaiset villiintymään, niin suomalaiset kokevat saman elämyksen varhaisperunoiden ilmestyessä toreille ja kauppoihin. Nosta pottukattilan kylkeen kalaherkkuja, jotka tuovat makuterkkuja myös maailmalta.

Lohitatakin pinnalle ripotellaan seesaminsiemeniä. Tarjoiluvadille nostetut palat tarjoillaan Ponzu-kastikkeen ja wasabimajoneesin kanssa.
Lohitatakin pinnalle ripotellaan seesaminsiemeniä. Tarjoiluvadille nostetut palat tarjoillaan Ponzu-kastikkeen ja wasabimajoneesin kanssa.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Valmista kalapöydän tarjottavat itse tai kerää ne kaupan monipuolisesta tarjonnasta ja tuunaa makusi mukaan. Valitse noutopöytään eri kalalajeja ja eri tavoin valmistettuja ja maustettuja kaloja, niin jokaiselle löytyy mieluisia herkkuja.

Kastikkeeseen säilötyt sillit ja mausteliemeen marinoidut silakat ovat pohjoismaalaisille tuttua, helppoa kesäruokaa. Jos kiire iskee tai taidot eivät riitä, voit ostaa myös graavatut, savustetut ja kylmäsavustetut kalat valmiina.