pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

UR kysyi: Enem­mis­tö vas­tus­taa Ro­va­nie­mel­le suun­ni­tel­tu­ja tor­ni­ra­ken­nuk­sia – ky­se­lyyn vastasi yli 900 hen­ki­löä

"Näin korkea, kaupunkikuvaan dramaattisesti vaikuttava rakentaminen tulisi ratkaista yleiskaavassa, eli laajemmin kuin kortteli kerrallaan." Sadat verkkokyselyn vastaajat avasivat ajatuksiaan tornirakentamisesta.

Uusi Rovaniemi kysyi verkossa lukijoilta, mitä mieltä he ovat Rovaniemen keskustaan suunnitelluista tornirakennuksista. Vastauksia tuli yhteensä 908, ja kysely oli auki 14.–19.9. välisen ajan.

Kysyimme, sopiiko korkea rakentaminen Rovaniemelle. Vastanneista yli 52 prosenttia oli sitä mieltä, että ei sovi ja reilu 46 prosenttia että sopii. Toiseen kysymykseen ”Tulisiko kaavaluonnoksessa esitettyjä tornirakennuksia toteuttaa” vastanneista 55 prosenttia ei kannattanut, ja yli 43 prosenttia kannatti. Lisäksi avoimeen kysymykseen ”Mitä mieltä olet tornirakennuksista, joita Rovaniemelle suunnitellaan” tuli satoja vastauksia puolesta ja vastaan sekä yleistä pohdintaan, miten tornit sopivat kaupunkikuvaan.

Monet vastanneista, jotka vastustivat keskustaan tulevia tornirakennuksia, olivat huolissaan Rovaniemen katukuvan ja siluetin liian suuresta muutoksesta, rakennuksien luomista varjoista ja vaikutuksista katujen tuulisuuteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.