Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Ul­ko­nä­kö­ni ei saa viedä pois arvoani ih­mi­se­nä

Aloin lukemaan Margaret Atwoodin kirjaa Orjattaresi (1985). Kirja kertoo tulevaisuuden dystopiasta, jossa syntyvyys on laskenut hälyttävän matalaksi. Monen naisen rooli yhteiskunnassa on olla orjatar, jonka tehtävä on synnyttää lapsi isännälle, jonka vaimo ei siihen ole kyennyt. Kirjassa tulee hyvin ja koskettavasti esille naisten esineellistäminen, sekä ihmisryhmän näkeminen arvona ja tittelinä, eikä yksilönä. Vaikka kirja on fiktiivinen, monet tapahtumat ja ajatukset heijastuvat oikeaan elämään.

Kirjassa henkilöhahmo kertoo, että miehille on luonnollista yrittää vietellä naisia ja rajanveto on naisen vastuulla. Tästä selvin heijastuminen oikeaan elämään on se, että seksuaalisen hyväksikäytön uhreja syytetään tapahtuneesta. Usein kysytään miten nainen oli pukeutunut tai käyttäytynyt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.