pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Uk­rai­na­lais­ten lasten opetus alkaa Ro­va­nie­mel­lä maa­nan­tai­na – koulua eh­di­tään käydä pari viikkoa ennen ke­sä­lo­maa

Rovaniemi ehtii juuri ja juuri käynnistää ukrainalaislasten valmistavan opetuksen ennen kesälomia.

Opetus alkaa ensi viikon maanantaina, ja oppilaista on tulossa 23. Kaupunki on palkannut ensivaiheessa yhden ukrainankielisen opettajan. Palvelualuepäällikkö Kai Väistö kertoo, että toinen opettaja aloittanee syksyllä.

Opetustilat vuokrataan Lapin ammattikorkeakoululta, ja alkuun oppilaille järjestetään kuljetus. Myöhemmin on tavoite, että oppilaat siirtyvät lähikoulujensa ryhmiin. Syksyllä ukrainalaisoppilaita olisi arvioilta viisikymmentä.

Alkuun opetus on Viirinkankaalla vanhassa oppilaitoskiinteistössä, joka on toiminut pitkään Rovaniemen koulujen joustotiloina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.