Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tekeekö uusi hal­li­tus jotain hy­vin­voin­tia­lueil­le? Poh­joi­set hy­vin­voin­ti­joh­ta­jat tor­ju­vat aja­tuk­set aluei­den vä­hen­tä­mi­ses­tä – Ra­ken­ne­rum­ban sijaan toi­vo­taan työ­rau­haa

Pohjois-Suomen yhteistyöalueen hyvinvointialuejohtajat torjuvat julkisuudessa väläytetyt asiantuntijoiden näkemykset hyvinvointialueiden liiallisesta määrästä. Asukkaiden tarpeita on heidän mukaansa tarkasteltava peruspalveluiden, ei yksin erikoissairaanhoidon näkökulmasta.

Hyvinvointialueet kaipaavat työrauhaa ja vakautta sen sijaan, että niiden määrää tai tehtäviä ryhdyttäisiin tulevalla hallituskaudella myllertämään uusiksi. Pohjoisilla hyvinvointialueilla henki on, että mahdollisessa muutosinnossa kannattaa panna jäitä hattuun.

Haastattelemiemme pohjoisten hyvinvointialuejohtajien mukaan aikaa ja vaivaa ei kannata käyttää vasta alle puoli vuotta toimineiden hyvinvointialueiden uusiin organisaatioratkaisuihin. Etenkin, kun uudistusta edelsi toista vuosikymmentä kestänyt uuvuttava rakenneuudistusveivaus.

Viesti hallitusneuvottelijoille on selkeä. Hyvinvointialuejohtajien mielestä hyvinvointialueiden määrä on nyt sopiva ja niiden toiminnan pitää antaa puhua puolestaan  – ainakin muutaman vuoden.

-
Kuva: Lea Remes

Vaikeiksi ennakoidut sote-kysymykset ovat hallitusneuvotteluissa vielä edessä, mutta hallitusneuvotteluja

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.