Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tee se itse -fes­ta­ri Rol­lo­rock tuo bändit skeit­ti­park­kiin Ro­va­nie­mel­lä – Si­me­rock myynyt lippuja en­nä­tys­vauh­tia

Rollorock haluaa herätellä Rovaniemen musiikkitarjontaa yhteisövoimin ja pienellä rahoituksella. Simerock palaa vuoden tauolta.

Tänä kesänä Rovaniemellä nähdään toisenlaista tapahtumajärjestämistä isojen festareiden rinnalla.

Rovaniemeläislähtöinen Lotta Gardin sai idean oman kulttuuritapahtuman toteuttamisesta. Hänellä ei ollut taustalla yhdistystä, rahoitusta tai ammattiosaamista – ainoastaan into tapahtumajärjestämiseen.

Idea Rollorockin järjestämisestä lähti alulle, kun Gardin keskusteli erään tuttunsa kanssa vuodenvaihteessa. Tuttu valitteli sitä, kuinka Rovaniemellä on huonosti keikkapaikkoja avoinna ja kulttuuritarjonta on pienentynyt.

– Se harmitti sikana, koska Rovaniemi on mulle tärkeä paikka. Halusin näyttää, kuinka helppoa omaehtoisen kulttuurin tekeminen on yhteisövoimin. Haluamme myös osoittaa, että voi olla muutakin kuin isoja festareita tai keikkoja.

Maksuton Rollorock tuo yhteen paikkaan sekä paikallisia että muualta Suomesta tulleita bändejä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.