Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

Tanssia voi pitää lii­kun­nan ku­nin­gas­la­ji­na, joka kun­tout­taa niin aivoja kuin kehoa – tässä 10 tär­kein­tä tanssin ter­veys­vai­ku­tus­ta

Lukuisissa tutkimuksissa on havaittu, että tanssi parantaa aivojen toimintaa. Senioritanssin ohjaaja, neurotutkija ja tanssi-liiketerapeutti kertovat, miten eri tanssilajien vaikutukset näkyvät kuntoutuksessa, ikäihmisten aktivoinnissa, masennuksen hoidossa ja kaikenikäisten arjessa.

Lavatanssit ovat suomalaisille tuttua kansanperinnettä, joka elää edelleen. Yleisimmät lajit tanssilavoilla ovat valssi, tango, humppa ja foxtrot.
Lavatanssit ovat suomalaisille tuttua kansanperinnettä, joka elää edelleen. Yleisimmät lajit tanssilavoilla ovat valssi, tango, humppa ja foxtrot.
Kuva: Mauri Ratilainen

Senioritanssin ohjaaja Lea Larjovaaran toinen jalka halvaantui polvesta alaspäin leikkauksen yhteydessä. Eräs fysioterapeutin neuvoista oli yksinkertainen: ota yksi askel eteen ja toinen taakse.

– Hoksasin, että tuohan on salsan perusaskel, Larjovaara kertoo oivalluksestaan.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi