Ilmasto: Ark­ti­nen alue on läm­men­nyt neljä kertaa no­peam­min kuin maa­pal­lo kes­ki­mää­rin

Kuvagalleria: 80 vuoden ta­kai­sia ja­lan­jäl­kiä pitkin – va­la­mars­si vie Ivalon ra­ja­jää­kä­ri­komp­pa­nian alok­kaat et­si­mään ra­jo­jaan

Pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät päätti ottaa ai­ka­li­sän totuus- ja so­vin­to­ko­mis­sion jatkon suhteen – ilman luot­ta­mus­ta ko­mis­sion työn jat­ka­mi­nen on mah­do­ton­ta

Tilaajille

Täl­lais­ta on fi­lip­pii­ni­läis­kok­kien elämä Lapissa – tie­naa­vat kuin joh­ta­jat ja ih­met­te­le­vät, miksi poron herk­ku­osat syö­te­tään koi­ril­le

Suomeen on tullut viime vuosina jo yli 200 filippiiniläistä kokkia. Tänä talvena kokkeja tuli myös Lappiin saakka helpottamaan matkailun työvoimapulaa.


Filippiiniläiset kokit Gimel Lindayag ja Marc Tanghal tulivat talveksi Lappiin töihin. He valmistavat ruokaa Pohjanhovissa.
Filippiiniläiset kokit Gimel Lindayag ja Marc Tanghal tulivat talveksi Lappiin töihin. He valmistavat ruokaa Pohjanhovissa.
Kuva: Jussi Leinonen

Kansainväliset kokit eivät ole rovaniemeläisessä Hotelli Pohjanhovissa uusi asia, mutta näin kaukaa sinne ei ole aiemmin tultu töihin.