Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Suomen pii­lou­tu­mi­nen ju­ri­dis­ten te­ko­syi­den taakse ve­nä­läis­ten vii­su­mi­asias­sa on paitsi noloa myös ir­vo­kas­ta – raja on lai­tet­ta­va kiinni itä­naa­pu­ril­ta

Pääkirjoitus // 21.9.2022

Suomi on ainoa Venäjän EU-rajanaapuri, jonka kautta sikäläiset matkailijat voivat matkustaa Schengen-alueelle maanteitse. Puola, Viro, Latvia ja Liettua sulkivat rajansa itäturisteilta maanantaina.

Se, mikä onnistui Baltian mailta ja Puolalta, ei ole onnistunut Suomelta. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on perustellut erilaista linjaamme sillä, etteivät suojelupoliisi, poliisi ja Rajavartiolaitos näe jokaista venäläistä turvallisuusuhkana. Hallitus ja ulkoministeriön virkamiehet ovat painottaneet sitä, että Suomi on oikeusvaltio, missä kunnioitetaan myös venäläisten ihmisoikeuksia.

Suomi on tyytynyt rajoittamaan turistiviisumien myöntämistä venäläisille – viisumihakemusten määrä on pudonnut kymmenesosaan normaalista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.