Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman ja mah­dol­li­suu­det hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Sulaan vahaan syntyy ku­vioi­ta – työ­pa­jo­jen kautta kau­pun­ki­lai­sil­la mah­dol­li­suus osal­lis­tua yh­tei­sö­tai­de­teok­sen te­ke­mi­seen

Työpajoissa opetellaan esimerkiksi mehiläisvahavärejä ja tuohipaloja soveltavaa taidetekniikkaa.

-

Rovaniemeläiset kutsutaan mukaan luomaan yhteistä taideteosta osaksi Kirkkolammella järjestettävää Kumma puutarha -ympäristötaidenäyttelyä. Yhteisöllinen teos valmistuu kesäkuussa järjestettävissä ohjatuissa työpajoissa, joihin on vapaa pääsy. Työpajoja järjestetään Rovaniemen Kansalaistalolla. Ohjaajina toimivat rovaniemeläiset taiteilijat Minna Kovero ja Niina Oinas.

Työpajoissa tehdään yhdessä mehiläisvahaväreillä virtaavia kuvioita tuohipaloille ja pohditaan, millaisia viestejä ne meille kertovat. Mehiläisvahoilla maalataan lämpölevyille ja tuohikortteja käytetään eri tavoin sulassa väripinnassa, jolloin ne muodostavat jännittäviä kuvioita puulle jähmettyessään.

- Tekniikka innostaa luomaan erilaisia väripintoja ja katsomaan niiden kuvioita avoimesti, nähden niissä asioita, joista on mukava myös jutella yhdessä, Kovero kertoo.

Jokaisen osallistujan lopullinen teos otetaan mukaan yhteisötaideteokseen, jonka ohjaajat kokoavat osaksi Kumma puutarhan -näyttelyä. Kokeilupalaset jäävät työpajaan osallistuneille muistoksi. Ympäristötaidetapahtumaan tuleva teos kootaan, sommittelemalla ja ompelemalla palaset isommaksi pinnaksi, jonka muoto löytyy prosessin aikana.

Kaikki teoksen tekemiseen osallistuneet tai siitä kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan myös Kumma puutarha -näyttelyn avajaisiin Kirkkolammelle sunnuntaina 4.7. puiston Yliopistonkadun ja seurakuntakeskuksen puoleiselle kulmalle. Avajaisissa kierretään puistokuraattorin ja taiteilijoiden kanssa, jolloin avajaisvieraat voi tutustua teoksiin taiteilijoiden esitteleminä. Avajaisissa kuullaan myös musiikillista ohjelmaa ja puheita. Ilmoittautumiset ja lisätietoja minna.kovero@gmail.com tai p. 050 555 7196.