Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Ro­va­nie­mi oikoo kou­lu­jen kas­vis­ruoan tu­le­vai­suut­ta: tuore päätös eri­kois­kas­vis­ruo­ka­va­lios­ta koskee tois­tai­sek­si vain kuluvaa vuotta

Rovaniemen kaupunki oikoo tiedotteessaan kouluissa ja oppilaitoksissa tarjottavan kasvisruoan tulevaisuutta. Taustalla on Lapin Kansan maanantaina kertoma uutinen siitä, että Rovaniemi aikoo muuttaa kasvisruoan erityisruokavalioksi.

Kaupungin tiistaisessa tiedotteessa kerrotaan, että nykyinen päätös koskee vain kuluvaa vuotta. Vuoden 2024 osalta asiaa käsittelee sivistyslautakunta osana talousarvioesitystä kokouksessaan torstaina 2. marraskuuta.

Kaupunginvaltuusto puolestaan päättää ensi vuoden määrärahoista kokonaisuudessaan joulukuussa. Rovaniemen koulutus- ja varhaiskasvatuspalveluita patistellaan kuitenkin säästämään jopa 4,3 miljoonaa euroa.

Lue myös: Ro­va­nie­mi on lait­ta­mas­sa koulut ja päi­vä­ko­dit mil­joo­nien sääs­tö­kuu­ril­le (LK 18.10.)

Tähän asti kasvisruokaa on ollut tarjolla vaihtoehtona kaikille peruskoululaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille päivittäin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi