tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men ter­veys­ase­mil­la hoi­de­taan viikon ajan vain kii­reel­li­siä ta­pauk­sia ja päi­vys­tyk­ses­sä on ruuhkaa – muuten fluns­sa­kau­den kanssa pär­jä­tään vielä koh­tuul­li­ses­ti

Sairaalaan joutuvat koronapotilaat ovat nyt yleensä riskiryhmiin kuuluvia, joilla kova tauti on heikentänyt yleiskuntoa.

Koronaepidemian huippu näyttää edelleen hiipuvan Länsi-Pohjassa. Torstaina sairaalahoidossa oli viisi potilasta.

Lapin keskussairaalassa koronapotilaiden määrä on sen sijaan kasvanut. Hyvinvointialueen infektioylilääkärin Markku Broaksen mukaan kasvu on onneksi ollut maltillista eikä minkäänlaisia piikkejä ole näkynyt. Torstaina potilaita oli 12.

Sairaalapotilaista pieni osa on tehohoidossa. Lisäksi vuodeosastoilla eri puolilla Lappia on kuutisenkymmentä koronaan sairastunutta.

Broas kertoo, että tätä nykyä koronapotilaat ovat sairaalassa tai osastoilla juuri koronan vuoksi. Tyypillisesti potilas kuuluu johonkin riskiryhmään, ja korona on heikentänyt yleiskunnon niin, että sairaala- tai terveyskeskushoito on tarpeen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.