Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­lä kaup­pa­kes­kuk­ses­sa toimiva nuo­ri­so­ti­la nosti alai­kä­ra­jan­sa 13:een vuo­teen, jotta nuoret eivät ko­koon­tui­si kau­pun­gil­le il­tai­sin

Rovaniemellä kauppakeskus Revontulessa sijaitseva nuorisotila Poppari nosti alaikärajansa 13 ikävuoteen. Toimella halutaan vähentää rovaniemeläisnuorten kokoontumista keskustan alueelle ja kauppakeskukseen myöhäiseen aikaan.

Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut ja poliisi pyytävät vanhempia kiinnittämään huomiota siihen, missä heidän lapsensa ja nuorensa iltaisin liikkuvat. Erityistä huolta tahot kertovat kantavansa 5–6-luokkalaisista eli pääasiassa 11–13-vuotiaista, jotka tapaavat keskusta-alueella iltaisin.

Popparin nuorisopalvelut kertoo Facebook-julkaisussaan, että vaikka suurin osa keskustassa ilta-aikaan viihtyvistä nuorista käyttäytyykin asiallisesti, on nuorten parissa esiintynyt myös huolestuttavia ilmiöitä ja ongelmia. Tällaisia ovat muun muassa väkivaltainen käyttäytyminen, teräaseiden hallussapito ja päihteidenkäyttö tai -välitys.

Rovaniemen kaupungin suositukset kotiintuloajoista ovat 1–6-luokkalaisille kello 20 ja 7–9-luokkalaisille kello 22.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.