Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Rauha on vielä kaukana Lapin so­te-rin­ta­mal­ta

Lapin liitto vaatii terveydenhuoltolakiin kirjausta siitä, että molemmat pohjoisen sairaalat – Länsi-Pohja Kemissä ja Lappi Rovaniemellä – ovat jatkossakin ympärivuorokautisen päivystyksen sairaaloita. Myös sairaaloiden rahoitus on liiton mukaan kirjattava lakiin (LK 22.9.). "Yksimielinen" vaade liittyy lausuntoon, jonka liitto antoi Sanna Marinin hallituksen työstämästä sote-lakipaketista.

Tuore lausunto eroaa aikaisemmasta ympärivuorokautisen päivystyksen osalta. Aiemmin liitto vaati "kahden sairaalan mallia". Sairaaloiden tulevasta työnajosta on kiistelty pohjoisessa pitkään, eivätkä Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirit ovat päässeet asiassa sopuun.