Tilaajille

Ra­jo­jem­me var­ti­jois­ta uusia ta­ri­noi­ta neljän kirjan verran

Rajasissien historiaa 100 vuoden verran, toimistoelämää, kämppäkirjojen viisauksia ja kaiken päälle vielä herkkukirja.

Sataan vuoteen Suomen rajojen vartiointia sopii monenlaista virallista, epävirallista ja sattumia siltä väliltä. Rajavartiolaitoksen 100-vuotisen historian kunniaksi tuota monenlaista on nyt koottu sarjaan kirjoja, joista kolme esiteltiin Lapin rajavartioston juhlassa Rovaniemellä.

Neljättä kirjaa saa odottaa vielä hieman ja vesi kielellä, sillä se käsittelee ruokaa ja reseptejä. Kirjan on toimittanut Katri-Maaria Kyllönen. Kirjaa varten kerättiin viime vuonna rajavartioston henkilöstöltä, Rovaniemen rajasotilaskotisisarilta, Lapin vanhoilta rajamiehiltä ja killalta rajamiesten ruokakulttuuriin liittyviä perinteitä.