Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Rai­de­lii­ken­ne kär­ki­hank­keek­si – Ra­ja­kau­pun­git odot­ta­vat mo­lem­mil­ta mailta re­surs­se­ja inf­ra­struk­tuu­riin

– Päättäjien Suomessa ja Ruotsissa tulee nostaa kärkihankkeeksi junaliikenneyhteyden palauttaminen Suomen ja Ruotsin välille sekä henkilö- että tavaraliikenteessä, vaativat Tornion ja Haaparannan kaupungin sekä Ruotsin alueellisen joukkoliikenteen edustajat junaliikennettä koskevassa yhteistyöwebinaarissaan.

Lisäksi vaaditaan panostusta  oheispalvelujen saatavuuteen, jotta esimerkiksi junalippujen hankkiminen on sujuvaa, aikataulut toimivia ja  palvelut joustavia.

– Junayhteys Tornion ja Haaparannan välillä on tärkeä alueen elinvoimaisuudelle. Se lisää työvoiman liikkuvuutta, edistää kestävää matkailua ja parantaa yritysten edellytyksiä tehdä investointeja Pohjois-Eurooppaan, todetaan tiedotteessa.

Tornio–Laurila rataosuuden sähköistystä koskeva hanke on alkanut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.