Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Putinin pää­tök­set ja po­liit­ti­nen paine pa­kot­ti­vat hal­li­tuk­sen muut­ta­maan vii­su­mi­lin­jauk­siaan – edessä siin­tä­vät jo uudet itä­ra­ja­koet­te­le­muk­set

Pääkirjoitus // 27.9.2022

Politiikkaa on väitetty mahdollisuuksien taiteeksi, eikä suotta. Tuorein todiste tästä nähtiin viime perjantaina, kun ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi hallituksen aikeista kiristää jo lähipäivinä Venäjältä Suomeen saapuvien maahantuloa niin, että "kaikki turismin perusteella rajan ylittävien saapuminen estyy".

Kyseessä on täyskäännös aiempaan linjaan, missä Suomi on tyytynyt rajoittamaan turistiviisumien myöntämistä venäläisille. Hallitus ja ulkoministeriön virkamiehet ovat painottaneet tähän asti sitä, että Suomi on oikeusvaltio, missä kunnioitetaan myös venäläisten ihmisoikeuksia. Heidän tuloa Suomeen ei ole estetty, koska suojelupoliisi, poliisi ja Rajavartiolaitos eivät ole nähneet jokaista venäläistä turvallisuusuhkana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.