Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Pitkän elämän it­seis­ar­vo

Ihannoimme pitkää elämää. Netti pursuaa artikkeleita pitkän elämän salaisuuksista ja listatuista keinoista, joilla tutkitusti voi lisätä elinvuosia. Suomalaisten elinajanodote on jo noin 80-vuotta. Pitkästä elämästä on tullut valheellinen itseisarvo, jolla pyrimme välttämään sitä mitä on – tässä ja nyt.

Meiltä jää huomaamatta miten merkityksettömäksi elämämme muuttuu, kun elämän pitkälle kaarelle annetaan liikaa painoarvoa. Asetamme aina tulevaisuuteen saavutuksia, joita kohti puskemme. Haaveilemme esimerkiksi hyväpalkkaisesta työstä tai muutosta uudelle paikkakunnalle. Kun ne saavutetaan, on meillä jo uusia paaluja, joita kohti harppoa. Vaikka juustoiselta se kuulostaakin: ajattelemme, että jos saamme tästä vielä jotain suurempaa, niin vasta sitten tulemme olemaan onnellisia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.