Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Pääkirjoitus
Tilaajille

Omikron ei tar­tut­ta­vuu­des­taan huo­li­mat­ta ole saanut ta­lout­ta ys­ki­mään pahasti

Herkästi tarttuva omikronvariantti ajoi Suomen vuoden alussa puolittaiseen sulkutilaan. Tapahtumia, harrastuksia ja ravintolatoimintaa on rajoitettu voimakkaasti.

Hallinnollisten pakkorajoitusten ohella monilla talouden toimialoilla runsaat sairas- ja karanteenipoissaolot ovat aiheuttaneet häiriöitä. Kontaktien välttäminen on sekin hankaloittanut yhteiskunnan toimintaa.

Kaiken lisäksi Suomi on päättänyt pääosin jatkaa rajoituselämää pitkälle helmikuulle, vaikka muualla Euroopassa palaillaan normaaliin. Omikron on osoittautunut tautina selvästi lievemmäksi kuin aikaisemmat variantit. Sairaalakuormitus ei ole kasvanut ja yhteiskuntaa voitaisiin avata ripeämminkin.

Turhia tai ei, tämän tautiaallon rajoitukset ovat aiheuttaneet enemmän yleistä mieliharmia kuin taloudellisen vireyden alenemista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.