Hotellihanke: Inarin val­tuus­to torp­pa­si tois­ta­mi­seen luk­sus­ho­tel­lin ra­ken­ta­mi­sen Ina­ri­jär­ven rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa kello 18

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nuorten muu­si­koi­den ai­ka­mat­ka – kon­sert­ti pa­laut­taa unoh­det­tu­jen ro­va­nie­me­läis­sä­vel­tä­jien teoksia est­ra­dil­le

Rovaniemi – kaupunki maalta kotoisin -konsertti on kunnianosoitus rovaniemeläisille säveltäjille vuosikymmenten takaa. Paikkana on Lyseonpuiston lukion rakennus, joka täyttää tänä vuonna 70 vuotta.

Kuka vielä muistaa sellaisia nimiä kuin Jussi Jankeri, Kosti Kivilahti, Olavi Marttiini, Theodor Rautanen tai Holger Silvola?

Herrat lienevät tuttuja erityisesti vanhemman polven rovaniemeläisille – olihan kyseisten säveltäjien tuotanto tuoreimmillaan jo ennen kuin Rovaniemestä tuli kaupunki vuonna 1960. Vielä pitkään senkin jälkeen heidän sävellyksiään kuultiin erilaisissa konserteissa ja kinkereissä. Entä nykyään?

– Yleisesti voidaan sanoa, että tähän väliin on jäänyt aikamoinen unohduksen verho. Vaikka tyylillisesti sävellykset ovat sidoksissa omaan aikaansa, niiden musiikillinen taso kestää esittämistä edelleen. Kysymys on samalla perinteen säilyttämisestä, kiteyttää rovaniemeläisen Lyseonpuiston lukion entinen musiikinopettaja Esa Tikkala.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.