Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Näin his­to­rial­li­nen ta­pah­tu­ma­sar­ja eteni Putinin uh­ka­vaa­ti­muk­sis­ta täyteen sotaan Uk­rai­nas­sa ja Suomen Na­to-kään­tee­seen – Osa 1: Karmea totuus alkaa näkyä

Itsenäisyyspäivästä 2021 alkoi vyöry, jossa uutinen johti toiseen ja vielä äsken mahdottomina pidetyt asiat alkoivat toteutua vääjäämättä. Matti Posio kaivoi juttuarkistoaan ja selvitti, kuinka Putinin hyytävät aikeet paljastuivat asteittain ja Suomi havahtui.

Analyysi

Sanotaan, että kun kattilassa olevan sammakon keitinvettä kuumentaa riittävän hitaasti, sammakko uiskentelee mitään aavistamatta lähestyvään kuolemaansa.

Politiikan ja turvallisuuden mannerlaattojen liikkuessa näkyviin tulee vain osa jäävuoren ääriviivoista. Huomio voi kiinnittyä epäolennaiseen, kun jättipamaus vasta muhii syvällä.

Moni on sanonut "kaiken" muuttuneen aamuyöstä 24. helmikuuta 2022, kun Putinin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan laajalla rintamalla.

Eri tiedustelulähteet ovat myöhemmin kertoneet varoittaneensa jo marraskuussa 2021, että Venäjän poikkeuksellinen joukkojen siirtely tietää täyttä sotaa Ukrainassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.