kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Mo­po­vers­tas on nuorten oma paikka –  "Täällä on tehty muun muassa paljon kaa­pe­lei­den pur­ka­mis­ta, vaih­det­tu öljyjä ja maa­lat­tu osia"

Mopoverstas syntyi nuorten oman ideoinnin pohjalta. Kaikille kuntalaisille avoin osallistuvan budjetoinnin äänestys on jälleen käynnissä Torniossa.

Torniossa toimiva mopoverstas on ensimmäisen vuonna 2021 järjestetyn kaupungin osallistuvan budjetoinnin lopputulos. Pilottikierroksella torniolaiset nuoret saivat itse ehdottaa, mihin Tornio 400 -juhlavuoden tuotteista kertyneet tuotot käytetään. Voittajaksi valikoitui kahdeksasluokkalaisen Daniel Hentilän ehdotus mopoverstaasta.

Mopoverstaan toiminta pääsi kunnolla käynnistymään syksyllä 2022. Nyt verstas toimii Lukiokadulla entisen energialaitoksen tiloissa.

Samuli Siponen ja Joni Pekkarinen toimivat kerho-ohjaajina Tornion mopoverstaalla. – Tämä on mukavaa hommaa, aika kuluu nopeasti. Kiinnostuin alunperin mopoilusta isoveljen kautta. Silloin, kun meillä ei vielä ollut tallia, niin laitettiin mopoja kuntoon ulkona soralla, Pekkarinen kertoo.
Samuli Siponen ja Joni Pekkarinen toimivat kerho-ohjaajina Tornion mopoverstaalla.