Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Monen suo­ma­lai­sen pää nak­sah­ti Na­to-asen­toon, kun Putin käyn­nis­ti laajan sodan Uk­rai­naa vastaan – Osa 2: Näin Venäjä työnsi Suomen puo­lus­tus­liit­toon

Venäjän asevoimat vyöryivät sotilaallisesti liittoutumattoman naapurivaltion, Ukrainan, rajojen yli monelta ilmansuunnalta 24. helmikuuta 2022. Suomessa kuului kahina kansalaisten enemmistön ja johtavien poliitikkojen kääntäessä Nato-takkinsa.

Analyysi

Venäjän itsevaltainen johtaja, presidentti Vladimir Putin käynnisti täysimittaisen sodan Ukrainaa vastaan aamulla 24. helmikuuta 2022.

Putin sanoi Venäjän keskusjohdetussa televisiossa päätöksen kypsyneen pitkään, ja pitkä oli ollut myös sodan valmisteluvaihe viimeistään marraskuulta 2021.

Helmikuista Venäjän sotaa Ukrainassa kutsutaan "laajaksi" tai "täysimittaiseksi" sodaksi erotuksena edeltävästä sodasta, jota Venäjä oli jatkanut kahdeksan vuotta vallattuaan keväällä 2014 Ukrainalta Krimin niemimaan. Samoihin aikoihin Venäjä oli käytännössä miehittänyt Donetskin ja Luhanskin kaupunkiseudut tehden niistä nukkevaltionsa Itä-Ukrainaan, joskin Venäjän perässä moni puhui vuosikausia "Venäjä-mielisistä separatisteista" ja "kansantasavalloista".

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.