Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Met­sä­hal­li­tuk­sen moot­to­ri­kelk­ka­uria kun­nos­tet­tu 1,2 mil­joo­nal­la eurolla

Metsähallitus kertoo tiedotteessaan, että sen moottorikelkkauria on kunnostettu eduskunnan vuonna 2020 myöntämän 1,2 miljoonan euron erillisrahoituksen turvin. Erillisrahoitus Metsähallituksen hoitovastuulla olevien moottorikelkkaurien kunnostukseen oli laatuaan ensimmäinen ja tarpeellinen, sillä urien korjausvelka oli mittava. Kunnostustyöllä on ollut suuri merkitys alueille, sillä materiaalien osto sekä reittimerkkien kokoamiseen ja rakenteiden kunnostustöihin yrittäjiltä ostettu urakointi on kertautunut paikallistalouteen.

Utsjoen ja Inarin kunnissa uusittiin kaikki moottorikelkkaurien merkinnät vuoden 2021 aikana. Merkattuja uria oli yhteensä noin 690 kilometriä ja reittimerkkejä pystytettiin lähes 14 000. Uudet muoviset korpiristit on varustettu heijastimilla. Kolmemetriset tolpat on laitettu 50 metrin välein, tunturialueella 40 metrin välein. Moottorikelkkasiltoja on uusittu 29 ja vielä kaksi uusitaan tulevana kesänä.

Vastaava urakka toteutettiin Enontekiön kunnassa, jossa moottorikelkkauramerkintöjä uusittiin 200 kilometrin matkalla yhteensä 5400.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.