Lapin Kansa live: RoPSin nai­sil­la mah­dol­li­suus si­ne­töi­dä paikka nou­su­kar­sin­taan, katso ottelu suorana kello 12

Tilaajille

Met­sä­hal­li­tuk­sen moot­to­ri­kelk­ka­uria kun­nos­tet­tu 1,2 mil­joo­nal­la eurolla

Metsähallitus kertoo tiedotteessaan, että sen moottorikelkkauria on kunnostettu eduskunnan vuonna 2020 myöntämän 1,2 miljoonan euron erillisrahoituksen turvin. Erillisrahoitus Metsähallituksen hoitovastuulla olevien moottorikelkkaurien kunnostukseen oli laatuaan ensimmäinen ja tarpeellinen, sillä urien korjausvelka oli mittava. Kunnostustyöllä on ollut suuri merkitys alueille, sillä materiaalien osto sekä reittimerkkien kokoamiseen ja rakenteiden kunnostustöihin yrittäjiltä ostettu urakointi on kertautunut paikallistalouteen.

Utsjoen ja Inarin kunnissa uusittiin kaikki moottorikelkkaurien merkinnät vuoden 2021 aikana. Merkattuja uria oli yhteensä noin 690 kilometriä ja reittimerkkejä pystytettiin lähes 14 000. Uudet muoviset korpiristit on varustettu heijastimilla. Kolmemetriset tolpat on laitettu 50 metrin välein, tunturialueella 40 metrin välein. Moottorikelkkasiltoja on uusittu 29 ja vielä kaksi uusitaan tulevana kesänä.