Pääkirjoitus: Kunta 2.0 on jo ovella: Kun so­te-taak­ka karisee har­teil­ta, kun­nas­ta tulee ennen kaikkea kas­vat­ta­ja, kou­lut­ta­ja ja hyvän elin­ym­pä­ris­tön tur­vaa­ja

Hukkumiset: Joka toisen huk­ku­mi­sen taus­tal­la piilee suo­ma­lai­sil­le tyy­pil­li­nen sairaus

Me­ri-La­pis­sa useita tu­li­pa­lo­ja: Alueel­la sam­mu­tet­tiin jä­te­la­vaa, va­ras­to­hal­lin si­säl­töä ja asu­ma­ton­ta taloa

Meri-Lapin alueella sattui useita tulipaloja sunnuntain ja maanantain välisen yön aikana. Kukaan ei loukkaantunut tulipaloissa.

Kemissä Poltimonkadulla rakennustyömaa-alueella paloi jätelava sisältöineen. Myös lavan vieressä olleet rakennusjätteet paloivat. Ihmisille ei tilanteesta aiheutunut vaaraa.

Paikalle hälytettiin kuusi pelastuslaitoksen yksikköä ja poliisi selvittää palon syttymissyytä. Hälytys tuli noin kello 22.30.

Keminmaassa Käpyläntiellä paloi renkaita ja palavia nesteistä kylmässä varastohallissa. Palon syttymissyytä selvitetään. Yksiköitä osallistui Kemistä, Keminmaalta ja Torniosta, hälytys pelastuslaitokselle tuli noin kello 1.30.

Torniossa pelastuslaitos sammutti palavia jäteastioita Teollisuuskadulla. Ilmoittaja oli saanut siirrettyä jäteastiat kauemmaksi seinästä eikä palo levinnyt rakennukseen. Hälytys tuli noin kello 1.30.

Kemin Sotisaaressa paloi sunnuntai-iltana vanha asumaton talo. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle talo oli jo täyden palon vaiheessa. Pelastuslaitos esti palon leviämisen maastoon. Sammutustyöt ovat edelleen maanantaiaamuna käynnissä ja ne kestävät arviolta aamupäivän. Sammutustöihin osallistuu yksiköitä Kemistä, Keminmaalta ja Torniosta. Hälytys tuli noin kello 19.20.

Tornion Voiman Röyttän voimalaitoksella havaittiin varhain maanantaiaamuna savua polttoaineen kuljettimella. Pelastuslaitos havaitsi tarkastuksen jälkeen että polttoainetta palaa pienellä alueella kuljettimen sisällä ennen kattilaa. Palo ei ollut levinnyt kuljettimen ulkopuolelle. Voimalaitoksen henkilökunta huolehti palotilanteesta eikä pelastuslaitokselle jäänyt muuta tehtävää. Yksiköitä tehtävälle hälytettiin Torniosta, Kemistä, Keminmaalta sekä Ruotsin Haaparannalta.