työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Mat­kai­li­jat ovat pa­laa­mas­sa Lappiin tu­le­va­na tal­ve­na, mutta korkeat säh­kö­las­kut voivat hillitä monen intoa mat­kus­taa

Tuleva joulusesonki näyttää Lapin matkailussa hyvältä. Elinkeinolla riittää haasteita, kun työvoimapula uhkaa ja sota jatkuu Ukrainassa.

Lapin matkailuväki on kokoontunut  tällä viikolla Rovaniemellä vuosittaiseen matkailuparlamenttiin. Kahden pandemiavuoden jälkeen matkailu on toipumassa. Lapin matkailun lyhyen ajan näkymät voikin kiteyttää parlamentin avanneen Pertti Yliniemen sanoihin: hyvältä näyttää, varaustilanne on todella hieno, mutta haasteita riittää.

Lapin matkailun kaikkien aikojen huipputalvi oli vuosi 2019. Aivan niin koviin matkailijalukuihin tuskin vielä tulevana joulusesonkina päästää.  Vaikka Lappiin onkin saapumassa ennätysmäärä reittilentoja, chartereiden määrää ei vielä pysty arvioimaan. Lapissa ollaan ennätyksen kynnyksellä, kun pelkästään Rovaniemelle tulee talvella suoria reittilentoja 11 eri kaupungista.

Vaikka aasialaiset ja naapurimaan Venäjän matkailijat puuttuvat, tuntuu Lappi kiinnostavan yhä useampaa eurooppalaista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.