Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Kolumni
Tilaajille

Mal­min­et­sin­tä­kop­te­ri jätti var­jon­sa lap­suu­den mök­ki­mai­se­maan - Kaivos tu­hoai­si luonnon ja palasen juu­ria­ni

Taivallan ylisuurissa kumisaappaissa pitkin varpuista metsäpolkua. Vartin matkaan, pirtiltä laavulle, mahtuu lähes koko värikartan kirjo. Kuusikatto, sammalmatto. Pumpulinpehmeiden tupasvillojen seasta löytyy hillaa, niitä poimin jälkiruoaksi. Mustikat ovatkin vielä vasta raakileita.

Äänimaisemaa rikastaa ajottain puron solina. Rasahdukset jalkojeni alla ja lintujen siipien havina saattavat säikäyttää. Havupuiden hurmaava tuoksu vie minut aikamatkalle menneisyyteen – mikä olikaan elämäntilanteeni viimeksi, kun olin täällä?

Kokemukseni aistipuutarhassa on moniuloitteinen. Saisinpa ajan ja ympäröivän maailman pysähtymään, jotta voisin viipyä täällä pidempään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.