kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Pääkirjoitus
Tilaajille

Maa­han­tu­lon ra­joi­tuk­sia lie­ven­net­tiin edus­kun­ta­kä­sit­te­lys­sä, Lapin kan­sain­vä­li­sen tu­ris­min el­py­mi­sel­le on nyt toi­mi­vat läh­tö­koh­dat

Eduskunta hyväksyi perjantaina viime töinään ennen kesätaukoa tartuntatautilain muutoksen. Siinä määritellään pelisäännöt sille, miten vapaa-ajan matkustus Suomeen sallitaan.

Hallituksen esitys meni eduskunnassa lopulta läpi, vaikka Lapin matkailuelinkeinolle elintärkeän lakimuutoksen taival ennen asian sinetöintiä oli pitkä ja kivikkoinen. Eduskuntakäsittelyn aikana maahantulon rajoituksia lievennettiin hallituksen alkuperäisestä esityksestä.

Suomeen saa tulla turistiksi jatkossa seuraavin edellytyksin: Jos on saanut täyden rokotussarjan, sairastanut taudin kuuden kuukauden sisällä tai on käynyt testissä ja saanut negatiivisen testituloksen enintään kolme vuorokautta ennen saapumista. Testituloksen kanssa saapuneen edellytetään käyvän toisessa testissä 3–5 vuorokautta Suomeen saapumisen jälkeen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi