Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lu­kuis­ten pank­kien mak­su­lii­ken­tees­sä ollut on­gel­mia kes­ki­viik­ko­na – Osuus­pank­ki sanoo saa­neen­sa on­gel­man kuntoon

Lukuisten pankkien maksuliikenteessä on ollut keskiviikkona ongelmia.

Nordea ilmoittaa verkkosivuillaan sekä esimerkiksi mobiilipankkisovelluksessaan, että heistä riippumattomista syistä maksuissa voi ilmetä viiveitä.

– Toisesta pankista saapuneita maksuja ei ole saapunut Nordean asiakkaiden tileille meistä riippumattomista syistä. Asiaa selvitetään.

Myös Danske Bankiin tulevien siirtojen kanssa on ongelmia, pankki ilmoittaa.

– Osassa saapuvia maksuja on ilmennyt viivettä maksujenvälityksen virheen vuoksi. Suoritteet pyritään saamaan tilille mahdollisimman pian.

Ylen mukaan ongelmia on ollut myös S-pankissa. Pankkien maksuliikenteen ongelmat johtuvat ilmeisesti Osuuspankin teknisistä häiriöistä, jotka estävät muun muassa joidenkin palkkojen maksamista muiden pankkien tileille.

Osuuspankin maksuliikennepalveluiden johtaja Antti Karhu kertoo Ylen jutussa, että joukko asiantuntijoita pyrkii korjaamaan vian mahdollisimman pian.

Häiriön laajuutta ei tarkalleen tiedetä, mutta Antti Karhun mukaan merkittävä osa palkoista on jäänyt siirtymättä.

OP:n mukaan häiriö koskee lähteviä SEPA-maksuja. SEPA on eurooppalaisen standardin mukainen tilisiirto, jolla välitetään euromääräisiä maksuja.

Osuuspankki tiedotti hieman ennen neljää iltapäivällä, että SEPA-maksuja koskenut häiriö oli saatu korjattua ja maksut siirtyvät jälleen normaalisti. Pankin mukaan aiemmin siirtymättä jääneet maksut olivat myös lähteneet pankista, ja niiden on määrä näkyä muiden pankkien tileillä vielä keskiviikon aikana.

Myös Kelan etuuksien maksuissa voi Ylen mukaan olla viiveitä. Viivästykset liittyvät Osuuspankin maksuliikenteen häiriöön.

Juttua muokattu kello 10.48: lisätty tietoja eri pankkien ja Kelan maksuliikenteen ongelmista.

Juttua muokattu kello 11.21: korjattu muotoilua Nordean ongelmista.

Juttua päivitetty kello 17.06: Osuuspankki kertoo ongelman olevan korjattu.