Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapin Finn­hem­sil­lä ei ole he­li­kop­te­ri­lää­kä­riä, eikä sel­lais­ta kuu­lem­ma tule – te­hok­kaam­pi he­li­kop­te­ri sen sijaan voi tulla lä­hi­vuo­si­na

Sosiaali- ja terveysministeriön selonteossa Lapin Finnhemsiä velvoitettiin hankkimaan helikopterilääkäri ja tehokkaampi helikopteri. Lääkäriä ei ole, eikä tule, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jukka Mattila.

Finnhems käynnistää lähiaikoina selvityksen uudesta helikopterilaivueesta. Vanhojen helikoptereiden leasing-sopimusta on jäljellä vielä neljä vuotta.
Finnhems käynnistää lähiaikoina selvityksen uudesta helikopterilaivueesta. Vanhojen helikoptereiden leasing-sopimusta on jäljellä vielä neljä vuotta.
Kuva: Jussi Leinonen

Lapin Finnhems lääkärihelikopteritoiminta on ollut poliittisesti kirvoittava aihe jo vuosia. Rovaniemen Finnhems on Suomen tukikohdista ainoa, jossa ei ole helikopterilääkäriä.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) selonteossa vuodelta 2019 todettiin, että Lappiin tulisi saada helikopterilääkäri ja tehokkaampi helikopteri, joka suoriutuisi paremmin pohjoisen haastavissa olosuhteissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.