Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lapin Finn­hem­sil­lä ei ole he­li­kop­te­ri­lää­kä­riä, eikä sel­lais­ta kuu­lem­ma tule – te­hok­kaam­pi he­li­kop­te­ri sen sijaan voi tulla lä­hi­vuo­si­na

Sosiaali- ja terveysministeriön selonteossa Lapin Finnhemsiä velvoitettiin hankkimaan helikopterilääkäri ja tehokkaampi helikopteri. Lääkäriä ei ole, eikä tule, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jukka Mattila.

Finnhems käynnistää lähiaikoina selvityksen uudesta helikopterilaivueesta. Vanhojen helikoptereiden leasing-sopimusta on jäljellä vielä neljä vuotta.
Finnhems käynnistää lähiaikoina selvityksen uudesta helikopterilaivueesta. Vanhojen helikoptereiden leasing-sopimusta on jäljellä vielä neljä vuotta.
Kuva: Jussi Leinonen

Lapin Finnhems lääkärihelikopteritoiminta on ollut poliittisesti kirvoittava aihe jo vuosia. Rovaniemen Finnhems on Suomen tukikohdista ainoa, jossa ei ole helikopterilääkäriä.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) selonteossa vuodelta 2019 todettiin, että Lappiin tulisi saada helikopterilääkäri ja tehokkaampi helikopteri, joka suoriutuisi paremmin pohjoisen haastavissa olosuhteissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.