pääkirjoitus: Suomen, Ruotsin ja Norjan kuu­lu­mi­nen puo­lus­tus­liit­toon vah­vis­taa myös poh­joi­sen tur­val­li­suut­ta – toimiva suhde Ve­nä­jään on yhä mah­dol­li­nen

Tilaajille

Lähes um­mik­ko­kin voi ajaa taksia – Tak­si­lii­ton toi­mi­tus­joh­ta­ja: "To­del­la paha mieli tulee näistä ikä­vis­tä ko­ke­muk­sis­ta"

Asiakas nappaa Helsingin rautatieasemalta taksin. Ensimmäinen ulkomaalainen taksikuski kääntää selkänsä kuultuaan kuinka lyhyestä matkasta on kysymys. Jonossa seuraava ottaa kyydin. Hän ei tunnu osaavan juuri sanaakaan suomea eikä englantia. Osoite Hallituskatu ei taivu Hallituskaduksi vaan Allituskaduksi eikä osoitetta siten löydy. Kyydissä olevan täytyy kirjoittaa osoite navigaattoriin. Matka jatkuu epävarmoin ottein. Kiertelyjen ja käännösten jälkeen kuski viittoo nousemaan autosta ja osoittaa samalla edessäpäin näkyvää tietyömaata. Kyyditettävä ymmärtää, että nyt pitäisi vielä kävellä osoite löytääkseen. Hän ei siihen suostu ja kuski ajaa kohteeseen, ilman että "tietyöstä" on haittaa.

2,04 kilometriä, 25 euroa.