pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Lähes um­mik­ko­kin voi ajaa taksia – Tak­si­lii­ton toi­mi­tus­joh­ta­ja: "To­del­la paha mieli tulee näistä ikä­vis­tä ko­ke­muk­sis­ta"

Asiakas nappaa Helsingin rautatieasemalta taksin. Ensimmäinen ulkomaalainen taksikuski kääntää selkänsä kuultuaan kuinka lyhyestä matkasta on kysymys. Jonossa seuraava ottaa kyydin. Hän ei tunnu osaavan juuri sanaakaan suomea eikä englantia. Osoite Hallituskatu ei taivu Hallituskaduksi vaan Allituskaduksi eikä osoitetta siten löydy. Kyydissä olevan täytyy kirjoittaa osoite navigaattoriin. Matka jatkuu epävarmoin ottein. Kiertelyjen ja käännösten jälkeen kuski viittoo nousemaan autosta ja osoittaa samalla edessäpäin näkyvää tietyömaata. Kyyditettävä ymmärtää, että nyt pitäisi vielä kävellä osoite löytääkseen. Hän ei siihen suostu ja kuski ajaa kohteeseen, ilman että "tietyöstä" on haittaa.

2,04 kilometriä, 25 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.