Helle: Lapin Kansa keräsi asian­tun­ti­joi­den parhaat vinkit hel­teel­tä suo­jau­tu­mi­seen – näin pidät kotisi vii­leä­nä

pääkirjoitus: Ke­mi­jär­ven bio­ja­los­ta­mon ra­ken­ta­mi­sel­le ei ole vi­ra­no­mai­ses­tei­tä, mutta muita esteitä löytyy – suurin niistä on hank­keen hei­ken­ty­nyt us­kot­ta­vuus

Tilaajille

Kysely: Vain yh­dek­sän pro­sent­tia mat­kai­lu- ja ra­vin­to­la-alan yri­tyk­sis­tä toimii kan­nat­ta­vas­ti puolen vuoden ku­lut­tua

15 prosenttia kyselyyn vastanneista näki yrityksensä puolen vuoden päästä konkurssiuhan alla ja 74 prosenttia näki yrityksensä tavoittelemassa kannattavuutta sopeutustoimien jälkeen.

Vain yhdeksän prosenttia Suomen matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä arvioi toimivansa kannattavasti puolen vuoden kuluttua.

Tieto käy ilmi Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä. Valtaosalla yrityksistä käyttökate oli huhtikuussa romahtanut 80–100 prosenttia tavallisesta tasosta.