Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Uudistunut totuus- ja sovintokomissio on valmis aloittamaan työnsä.

Saamelaisten ja valtion välinen totuus- ja sovintotyö on viimein pääsemässä käyntiin. Saamelaisten kuulemiset alkavat vuodenvaihteessa, ja niitä jatketaan ainakin ensi syksyyn. Uudelleen järjestäytynyt totuus- ja sovintokomissio esittäytyi keskiviikkona medialle Inarissa komissaari Hannele Pokan johdolla.

– Nyt me päästään viimein tekemään sitä työtä, johon meidät on nimitetty, Pokka totesi.

Takana on kriisivuosi. Sen aikana molemmat saamelaiskäräjien nimittämät komissaarit samoin kuin komission pääsihteeri jättivät työnsä.

Saamelaiskäräjät empi tukeaan työn jatkolle, mutta nimitti lopulta uusiksi komissaareiksi Anni-Siiri Länsmanin ja Heikki Palton.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.