Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Kun­ta-alan lakko siirtää noin 140 kii­ree­tön­tä leik­kaus­ta ja tut­ki­mus­ta Lapin kes­kus­sai­raa­las­sa – toi­men­pi­tei­tä ei voida tehdä ilman vä­li­ne­huol­ta­jia

Kunta-alan lakko siirtää kiireettömiä leikkauksia Lapin keskussairaalassa.

Keskiviikosta torstaihin kestävän lakon vuoksi sairaalassa on jouduttu perumaan noin 140 kiireetöntä leikkaus- tai toimenpideaikaa. Kuudesta leikkaussalista käytössä ovat vain ne, joissa hoidetaan kiireelliset ja päivystykselliset leikkaukset.

JHL ja Jyty aloittavat keskiviikkona kaksipäiväisen lakon Rovaniemellä ja Jyväskylässä. Lakko koskee Lapin sairaanhoitopiiriä ja Rovaniemen kaupunkia.

Lakon piirissä on kaikkiaan toista tuhatta työntekijää, joista noin 300 työskentelee Lapin keskussairaalassa. Lapin sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Marjo Kuittinen korostaa, että määrä on arvio, sillä työnantajalla ei ole tietoa henkilöstön järjestäytymisestä.

Lakkoon menevät sairaalan työntekijät ovat muun muassa osastonsihteereitä, välinehuoltajia, laitoshuoltajia ja ruokapalvelun työntekijöitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.