Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Korkein oikeus piti en­nal­laan Oulun Jäälin so­ra­mont­tu­sur­man tuomion – KKO:n mukaan pi­sim­mät van­keus­tuo­miot saaneet miehet eivät toi­mi­neet pai­nos­tuk­sen alai­si­na

KKO päätti, voidaanko painostajat tuomita yllytyksestä ja avunannosta murhaan, vaikka varsinaisen ampumatyön tekijä tuomittiin surmasta.

Korkein oikeus KKO antoi perjantaina ratkaisun, joka koskee Oulun Jäälissä lokakuussa 2018 tapahtunutta henkirikosta.

Siinä kaksi miestä kuljetti Jäälissä sijaitsevalle soramontulle kaksi veljestä ja toinen heistä painostettiin ampumaan veljensä.

KKO ei tuomiossaan muuttanut Rovaniemen hovioikeuden antamaa tuomiota, jossa toinen soramontuille veljekset vieneistä miehistä tuomittiin elinkautiseen vankeuteen yllytyksestä murhaan ja toinen yhdeksän vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen avunannosta murhaan.

Veljensä ampunut puolestaan sai tuomion surmasta. Hänelle langetettiin rangaistukseksi viisi vuotta vankeutta.

Täytti murhan tunnusmerkistön

Korkein oikeus ratkaisi tuomiossaan kysymyksen siitä, voidaanko painostajat tuomita yllytyksestä ja avunannosta murhaan, vaikka varsinaisen ampumatyön tekijä eli veljensä ampunut tuomittiin surmasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.