Koiraurheilu: Ro­va­nie­men Ou­nas­hal­lis­sa riitti säpinää kan­sain­vä­li­ses­sä agi­li­ty­kil­pai­lus­sa – katso ku­va­gal­le­ria

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kit­ti­läs­sä ja Pel­los­sa toimiva van­hus­seu­ra­pal­ve­luun eri­kois­tu­nut yritys ran­tau­tui myös So­dan­ky­lään

Sodankylässä pyritään lisäämään senioreiden hyvinvointia pilottihankkeen avulla. Sodankylä tilasi lokakuusta alkaen viidelle vanhukselleen Seurana oy:n vanhusseurapalvelun, jollainen on käytössä myös Pellossa ja Kittilässä.

Lue lisää: Kittilä ostaa seuraa so­ta­ve­te­raa­neil­le – van­hus­seu­ra­pal­ve­luun eri­kois­tu­nut yritys palkkaa työhön elä­ke­läi­siä

Palvelussa koulutetaan eläkeläisiä vanhusten seuraksi. Sodankylässä työllistetään 4–5 eläkeikäistä.

– Myös meillä Sodankylässä on senioreita, jotka kokevat yksinäisyyttä ja kaipaavat kiireetöntä seuraa ja merkityksellisyyden tunnetta arjen iloksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Pitkät välimatkat perheeseen sekä koronan lisäämä yksinäisyyden tunne sai meidät lähtemään mukaan Onnellisen vanhuuden -pilottihankkeeseen testaamaan säännöllisen, vertaistuellisen seuran ja kiireettömän yhdessäolon, ulkoilun ja yhteisen tekemisen vaikutusta vanhusten mielialaan ja toimintakyvyn lisäämiseen, kertoo Sodankylän vs. ikäihmisten palvelujohtaja Maaret Siikaluoma tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.