Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Kittilä ostaa seuraa so­ta­ve­te­raa­neil­le – van­hus­seu­ra­pal­ve­luun eri­kois­tu­nut yritys palkkaa työhön elä­ke­läi­siä

Kittilän kunta ostaa sotaveteraaneilleen säännöllistä seuraa vanhusseurapalveluun erikoistuneelta yritykseltä. Palvelun tavoitteena on parantaa veteraanien elämänlaatua ja työllistää samalla kunnan alueella asuvia eläkeläisiä.

Palvelun tuottaa Seurana oy, joka on valtakunnallinen vanhusseurapalveluyritys. Veteraanien seuralaiseksi palkataan eläkeläisiä.

Kittilässä on jäljellä kymmenen sotaveteraania.

– Saimme Valtiokonttorin mahdollistamana tarjota heille konkreettista apua ja seuraa arkensa iloksi. Halusimme mahdollisimman nopeasti tarttua edelläkävijänä näiden meille kaikille suomalaisille tärkeiden vanhusten hyvinvoinnin lisäämiseen ja vanhusyksinäisyyden vähentämiseen, Kittilän avopalveluohjaaja Anja Keskitalo sanoo tiedotteessa.

– Uskomme, että säännöllinen tuttu seura, mielekäs tekeminen, rupattelut ja ulkoilut vähentävät yksinäisyyden tunnetta, sairauksien etenemistä sekä lisää fyysistä ja henkistä hyvää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.