Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Tilaajille

KHO: Enon­te­kiöl­le myön­net­ty kahden ahman met­säs­tys­lu­pa oli lain­vas­tai­nen – Na­tu­ra-koh­teet oli pe­rus­tet­tu osit­tain juuri ahmojen suo­je­le­mi­sek­si

Poikkeuslupa kahden ahman tappamiseen oli KHO:n mukaan lainvastainen. Kuvan ahmayksilö elää ja voi hyvin Ranuan eläinpuistossa.
Poikkeuslupa kahden ahman tappamiseen oli KHO:n mukaan lainvastainen. Kuvan ahmayksilö elää ja voi hyvin Ranuan eläinpuistossa.
Kuva: Pekka Aho

Suomen riistakeskuksen Enontekiölle vuonna 2017 myöntämä ahmojen metsästyslupa oli lainvastainen, linjaa korkein hallinto-oikeus (KHO). Sen mukaan poikkeuslupaa kahden ahman tappamiseen ei olisi saanut myöntää ilman Natura-arviointia.

–Natura-kohteet, joilla luvan pyyntialueet sijaitsivat, oli perustettu osittain juuri ahmojen suojelemiseksi. Riistakeskuksen arvio siitä, että Natura-arviointia ei ollut tarpeen tehdä, oli vastoin luonnonsuojelulakia, KHO katsoo päätöksessään.