työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ke­mi­jo­ki oy aikoo ra­ken­taa ka­la­uo­man ohi Tai­val­kos­ken voi­ma­lai­tok­sen, mikä voi kertoa siitä, että jo­ki­yh­tiös­sä aletaan ym­mär­tää ajan henki

Pääkirjoitus // 27.1.2022

Kemijoki oy:n ilmoitus Taivalkosken voimalaitokseen suunnitellun kalauoman lupahakemuksen jättämisestä Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon (avi) yllätti lohen palauttamista Lapin valtavirtaan ajaneet tahot. Positiiviset ensireaktiot vaihtuivat pian kritiikiksi, missä epäiltiin kalatien toimivuutta.

Kärkevimmät arvostelijat näkevät hankkeen jokiyhtiön viherpesurina, jolla se pyrkii todistamaan lohen paluun mahdottomaksi. Epäilijöiden mukaan suunniteltu uoma on liian pieni ja vähävetinen toimiakseen, mikä on myös uoman päätarkoitus.

Tässä salaliittoteoriassa ajatusmalli menee jotenkin niin, että kun uoma ei toimi, jokiyhtiössä voidaan todeta, ettei uomia kannata rakentaa muihin patoihin ja puheet lohen palauttamisesta jokeen voidaan lopettaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.