Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

"Kan­sal­lis­päi­vä yh­dis­tää saa­me­lai­sia kai­kis­sa Poh­jois­mais­sa" – juh­la­päi­vä­nä Ina­ris­sa kes­kus­tel­tiin li­sään­ty­nees­tä vi­ha­pu­hees­ta ja oi­keus­val­tion tar­peel­li­suu­des­ta

Somemaailman synkkyys pimensi saamelaisten kansallispäivän iloa, mutta laulu raikui Inarissa.

Suomen pohjoisimman hiippakunnan, Oulun piispa Jukka Keskitalo toivoi saamelaisten kansallispäivänä Inarissa, että varsinkin somemaailmassa kiivaaksi noussut vihapuhe laantuisi ja ihmisten välille palaisi sopu. Kansallispäivää vietettiin kautta maan maanantaina.

– Yhteiskunnallisessa tilanteessa on paljon ristiriitoja, keskustellaan saamelaiskäräjälaista ja muusta. Toivon, että ihmiset pysyvät rauhallisina ja vastakkainasettelua pyrittäisiin hillitsemään.

Piispa toivoo, että tunteet pysyvät aisoissa. Näin saadaan hyvä lopputulos. Lapin radion haastattelussa hän otti esille myös somemaailman, jossa laineet ovat kohonneet korkeiksi.

– On myös paljon tunteita pelissä, huomaan näin asioiden ympärillä, piispa sanoo.

Hän sanoo olevansa surullinen vihapuheen lisääntymisestä. Keskitalo otti viime syksynä asiaan kantaa arkkipiispa Tapio Luoman kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.