työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kaksi työn­te­ki­jää al­tis­tui myr­kyl­li­sel­le kaa­sul­le Kemin sel­lu­teh­taal­la – "I­som­mis­sa mää­ris­sä se voi olla hen­gen­vaa­ral­lis­ta, mutta siitä ei ollut tässä ti­lan­tees­sa kyse"

Kemin Sahansaaressa Metsä Fibren sellutehtaalla sattui torstaiaamuna onnettomuus, jossa kaksi henkilöä altistui myrkylliselle kaasulle, klooridioksidille.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan henkilöt saivat kuumaa sellumassaa päällensä. Tehtaanjohtaja Timo Ahonen kertoo Lapin Kansalle, että massasta ei aiheutunut työntekijöille vahinkoa. Kyse oli altistumisesta massan sisältämälle klooridioksidikaasulle.

Ahonen kertoo, että tehtaan ulkopuoliset, yhteistyökumppanin työntekijät olivat tarkastamassa valkaisutornin mitta-anturia rutiinitoimenpiteenä, kun vuoto tapahtui.

– Klooridioksidi on kaasuna pieninä määrinä hengitysteitä ärsyttävä, joka aiheuttaa kurkkuun kutinaa ja yskää. Isommissa määrissä se voi olla hengenvaarallista, mutta siitä ei ollut tässä tilanteessa kyse. Riippuu kaasun pitoisuudesta, kuinka vaarallista se on, Ahonen sanoo.

Hän kertoo, että työntekijät kävivät ensiavussa tarkastuksessa, koska se kuuluu tehtaan protokollaan pienissäkin altistumisissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.