Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos : Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Tilaajille

Jul­ki­nen paine sai Boreal Bio­re­fin muut­ta­maan Ke­mi­jär­ven tehtaan ra­hoi­tus­suun­ni­tel­mia: Kii­na­lais­omis­ta­jat vä­hem­mis­töön, pää­omis­tus ko­ti­maa­han ja Eu­roop­paan

Kuopion biotuotetehtaan kaatuminen ei vaikuta Kemijärven ja Kemin tehdashankkeisiin, vakuuttavat Boreal Bioref ja Metsä Fibre.

Boreal Bioref on muuttanut Kemijärven biojalostamon rahoitusta koskevia suunnitelmiaan. Aiemmin suunniteltu kiinalaisyhtiöiden enemmistöomistus on vaihtunut vähemmistöomistukseen, ja osake-enemmistö halutaan nyt kotimaisiin ja eurooppalaisiin käsiin. Toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Nivala sanoo, että muutokseen on vaikuttanut niin julkinen keskustelu kuin viestit pääomasijoittajilta.

– Suomessa on keskusteltu paljon siitä, mikä on kiinalaisten rahoitusosuus erilaisissa yhtiöissä, ja onko Suomelle hyvä, että kiinalaiset rahoittajat ovat pääomistajia. Tähän olemme nyt reagoineet.