pääkirjoitus: Mat­kai­lus­sa pauk­ku­vat en­nä­tyk­set, mutta voiko ta­voit­tee­na olla pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Jo viisi kuntaa sai yli mil­joo­nan kiin­teis­tö­ve­roa tuu­li­voi­mas­ta – Simo nousi suu­rim­mak­si tuu­li­kun­nak­si

Joka toinen Lapin tuulivoimaloista on Simossa ja se näkyy pian verotuloissa. Kotimaista tuulisähköä tuotettiin perjantaina ensi kertaa yli 3 000 MW.

Tuulivoimalat tuottivat viime vuonna yli 17 miljoonaa euroa kiinteistöveroa tuulivoimakunnille, kertoo Suomen Tuulivoimayhdistys. Verokertymä kasvoi parilla miljoonalla eurolla toissa vuodesta, koska tuulivoimaa rakennettiin lisää.

Jo viisi kuntaa sai yli miljoona euroa kiinteistöveroa voimaloistaan. Eniten veroa keräsi Kalajoki, jonka 64 voimalaa tuottivat noin 1,6 miljoonaa euroa. Muut miljoonakerhoon yltäneet kunnat olivat Ii, Pyhäjoki, Raahe ja Pori.

Simo nousi viime vuonna maan suurimmaksi tuulivoimakunnaksi 64 voimalalla. Vaikka Kalajoella oli yhtä monta voimalaa, Simon voimaloiden yhteenlaskettu teho nousi selvästi suuremmaksi 280 MW:iin, koska Simon voimalat ovat uudempia ja isompia.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi