Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Tuulialfa toivoo, että Salla ja Savukoski aloittaisivat Lapioselän kaavoituksen. Yhteismetsät tienaisivat jättipuistolla hyvin.

Tutkaongelmat jarruttavat tuulirakentamista itärajalla. Kuvassa on puolustusvoimien tutka-asema Taivalkosken Taivalvaaralla.
Tutkaongelmat jarruttavat tuulirakentamista itärajalla. Kuvassa on puolustusvoimien tutka-asema Taivalkosken Taivalvaaralla.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Tuulialfa oy suunnittelee Sallaan ja Savukoskelle Suomen suurinta tuulipuistoa. Lapioselän tuulipuisto sijoittuisi Värriön ja Liesijoen yhteismetsien alueelle. Kyseessä on yksi maan syrjäisimmistä kolkista itärajan lähellä.

– Alue mahdollistaa reilusti yli sadan, oikeastaan lähemmäs kahden sadan voimalan rakentamisen, sanoo Tuulialfan toimitusjohtaja Antti Tanskanen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita