Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tus pyrkii tor­ju­maan ko­ti­ta­louk­sien yli­vel­kaan­tu­mis­ta lainan mak­su­ai­kaa ja ly­hen­nys­va­pai­ta ra­joit­ta­mal­la – se tuskin riittää tässä ti­lan­tees­sa

Pääkirjoitus 18.6.2022

Kun valtiovarainministeriön (vm) työryhmä esitti vuosi sitten kotitalouksille velkakattoa – asuntolaina saisi olla korkeintaan 4,5-kertainen kotitalouden vuosibruttotuloihin nähden – valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) tyrmäsi esityksen. Hän sanoi jakavansa huolen kotitalouksien velkaantumisesta, mutta kertoi etsivänsä "oikeasuhteisempia, reilumpia ja toimivampia keinoja" ongelman ratkaisemiseen.

Tuolloisen työryhmän keinovalikoimaan kuuluivat myös asuntolainan takaisinmaksuajan rajaaminen enintään 25 vuoteen ja taloyhtiölainojen rajoittaminen niin, että yhtiöllä saisi olla lainaa enintään 60 prosenttia myytävien asuntojen velattomasta hinnasta.

Nyt hallitus esittää yli 30 vuoden pituisten asuntolainojen kieltämistä ja taloyhtiölainojen kiristämistä työryhmän esittämällä tavalla.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi