Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Epä­pä­te­väl­le lä­hi­hoi­ta­jal­le eh­dol­lis­ta van­keut­ta, työs­ken­te­li hoi­va­ko­dis­sa Oulussa ja kavalsi asuk­kaan varoja – "Ei ollut mitään ydin­fy­siik­kaa"

Oulun käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomion Oulussa toimineelle niin kutsutulle valehoitajalle.

Vuonna 1973 syntynyt nainen työskenteli Oulussa hoivakodissa lähihoitajana, vaikka hän ei ollut suorittanut loppuun lähihoitajakoulutusta. Hänellä ei siksi ollut oikeutta työskennellä lähihoitajana.

Nainen työskenteli hoivakodissa aluksi hoitoapulaisena. Rekrytointivaiheessa hän kertoi työnantajalle, että hänen opintonsa olisivat loppuvaiheessa. Myöhemmin hän valehteli työnantajalle, että hän olisi suorittanut lähihoitajan koulutuksensa loppuun.

Naista pyydettiin useita kertoja toimittamaan todistus tutkinnostaan, mutta hän valehteli toistuvasti sen toimittamisen viivästymisen syistä.

Väärensi tutkintotodistuksensa

Lopulta nainen väärensi tietokoneellaan lähihoitajatutkintotodistuksen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.