Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Diok­sii­ni­lo­hi ja elo­ho­pea­hau­ki

Alpo Isomäki (LK 19.10) veistelee palturia ajatukseni juoksusta ja toistelee Timosen luettelon Kemijoki Oy:n hyvistä teoista.

Vankkumaton vesivoiman puolestapuhuja Isomäki tukevoittaa usein sanomaansa viitauksilla tutkittuun tietoon, monesti lähteenä on Luonnonvarakeskus (Luke).

Luke julkaisi vuonna 2014 tutkimustuloksen rakennettujen jokien kalatalousvelvoitteista. Selvityksen mukaan nykyiset rakennettujen jokien kalatalousvelvoitteet eivät riittävästi korvaa voimalaitosrakentamisesta aiheutunutta kalataloudellista menetystä.

Luken mukaan on perusteita kasvattaa rakennettujen jokien kalatalousvelvoitteet 5–7-kertaiseksi lohen osalta, 3–4-kertaiseksi meritaimenen osalta ja vaellussiian osalta lähes kaksinkertaiseksi nykyiseen verrattuna. Lapin Kansa lehti julkaisi tutkimusta tehneestä Panu Orrelista jutun otsikolla "Jokiyhtiön eräpäivä - Jokiyhtiöiden kalavelvoitteet ovat jopa kuusi kertaa liian pienet ja asiaan täytyy tulla muutos, jos ei muuta niin oikeusteitse"  (LK 31.5.2015).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.