kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Asian­tun­ti­ja: Ro­va­nie­men Ikäe­loa-kort­te­li vai­kut­taa lai­tos­mai­sel­ta – suun­nit­te­lua var­jos­taa kä­den­vään­tö siitä, kenen vas­tuul­la asun­to­jen ra­ken­ta­mi­nen edes on

Rajanveto sosiaalipalveluiden ja asumisen välillä on osoittautunut epäselväksi. Rovaniemelläkin pohditaan ankarasti, kenen vastuulle Ikäeloa-kortteli kuuluisi.

Sote-palvelujen uudessa vastuunjaossa näyttäisi olevan asunnon mentävä aukko.

Lapissa tämä ajankohtainen kysymys on pinnalla Rovaniemen kaupungin Ikäeloa-suunnitelmassa. Keskustan lähelle Ounasvaaralle suunnitellaan jopa 180 asunnon kokonaisuutta, jossa olisi erimuotoista palveluasumista ikäihmisille.

Kaupunki on laskenut palvelujen ja asuntojen tarpeen ja suunnitellut, millainen kokonaisuus korttelista voisi tulla. Seuraavaksi pitäisi ratkaista, kuka sen pykäisi pystyyn. Olisiko vastuu hyvinvointialueella vai kaupungilla?

– Tämä on todella ajankohtainen kysymys. Hankesuunnitelman yhteydessä olemme pitäneet hyvinvointialueen tiedossa ja mukana, ja nyt suunnitelman toteuttamisessa nämä roolit pitää ratkaista pikimmiten, palvelualuepäällikkö Johanna Lohtander kaupungin ikäihmisten palveluista sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.